Първият дипломат на Съединените щати предложи своята неотслабваща подкрепа на сваления

...
Първият дипломат на Съединените щати предложи своята неотслабваща подкрепа на сваления
Коментари Харесай

САЩ се обявиха в подкрепа на сваления президент на Нигер

Първият посланик на Съединените щати предложи своята " неотслабваща поддръжка " на сваления водач на Нигер, предупреждавайки похитителите му, че стотици милиони долари помощ може да бъдат изложени на риск, в случай че демокрацията в страната не бъде възобновена. Това съобщи Ал-джазира.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън увери президента на Нигер Мохамед Базум в телефонен диалог, че Вашингтон ще работи за възобновяване на конституционния ред, откакто западноафриканският водач беше свален с боен прелом.

Блинкън похвали ролята на Базум в насърчаването на сигурността освен в Нигер, само че и в Западна Африка.

Нигерският генерал Абдурахаман Чиани се разгласи за ръководител на преходно държавно управление, откакто членове на президентската армия на Нигер арестуваха Базум. 62-годишният боен водач съобщи, че е поел контрола над държавното управление, с цел да предотврати " последователното и неизбежно загиване " на страната.

Съединени американски щати и някогашния колониален държател Франция преглеждат Нигер като значим сътрудник за справяне със заканите за сигурността в района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР